new Thread(blog).start();

Door StM op vrijdag 10 december 2010 22:59 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 26.553

En daar is weer iemand met een nutteloze first post over zijn plannen wat hij wel niet wil gaan doen met zijn blog. Wie weet haal je dit keer wel het einde van de pagina, ik ga iig m'n best doen ;)

Ik ben 1 van de vele lurkers die al jaren op T.net te vinden is. Ik draag weinig bij en als ik 50 posts per jaar haal is het veel. Over het algemeen heb ik nu eenmaal weinig zinnigs bij te dragen en mensen die onzin posten hebben we al genoeg. Ik lees echter wel vrijwel dagelijk het nieuws hier en bekijk regelmatig de devschuur op het forum.

Daarmee komen we gelijk ook aan de reden van deze blog. Naar mijn mening zijn er droevig weinig diepgaande artikelen te vinden. Als ik in de lijst met laatste blogs kijk zie ik hele leuke cartoons, lekker weglezende verhalen des levens maar zeer weinig tweakwaardige dingen. Nu ben ik wel van het type dat de hardware lekker mag blijven zoals hij is en door de weeks moet de boel het ook gewoon doen maar zo af en toe komt toch dat tweakersgevoel om de hoek kijken. En meestal uit zich dat in wat gekke software. Zolang dit alleen maar het doordeweekse mijn-computer-telefoon-tv-whatever-moet-het-gewoon-altijd-doen patroon niet doorbreekt ;) Ik heb een gruwelijke hekel aan telefoons die er spontaan mee stoppen, computers die blauwe schermen geven en andere dingen die een gewone gebruiker ook niet wilt hebben. Als het werkt ben ik happy en laat het vooral ook zo blijven en laat het ook maar lekker noobproof zijn. Dat betekend niet dat ik de terminal schuw maar ik heb geen behoefte aan spontane ellende. Als er ellende komt moet ik het zelf gedaan hebben en dan weet ik vaak ook wel hoe je het weer oplost.

Het laatste waar ik trouwens behoefte aan heb op deze blog is gedoe over wat is beter nav mn opmerking over blauwe schermen. Ik kan ieder OS laten crashen, het 1 alleen wat simpeler als het andere. En met een iPhone, Debian thuisserver en een Windows 7 desktop doe ik gewoon met alle markten mee.

Ik zelf ben een student (Software Engineering), ben bestuurslid in een stichting die een internetradiostation beheert en hou me sinds kort bezig met freelance web en mobile development.

In zoverre ik nog vrije tijd heb, hou ik me graag bezig met gekke, rare projectjes. Denk aan een packet sniffer in PHP, een mini browser dmv XUL (de taal waar firefox in geschreven is) en meer van dat soort werk. En ik denk dat daar zeker wel blogwaardige dingen in te vinden zijn.

Mijn kennis zit zo'n beetje in de hoek van PHP, Java, C, C++, C# etc. Ik zie mij zelf het liefst als backend ontwikkelaar. Mocht een mooie UI noodzakelijk zijn huur ik daar wel iemand voor in. Ik schuw alleen niet om ruwe TCP en IP pakketjes te maken of games te modden.

Wat blogwaardige dingen zouden bijvoorbeeld het streamplatform kunnen zijn dat ik ontwikkeld heb voor het radiostation of PRNL (PHP Raw Network Library). En mocht iemand nog een gek idee hebben? Ik hoor ze graag ;)

Mijn doel van deze blog is om de meer technische dingen te gaan behandelen. En in het slechtste geval heb ik nooit meer tijd om iets te schrijven en hoor je nooit meer van me :P

Ohja, schrijven is wel iets wat zo ongeveer als laagste op mn competentielijst staat, wees dus aub niet te hard maar als het echt niet te verdragen is, ik heb DM aan staan. Dit is trouwens ook mn eerste blogpost EVER.

Volgende: Remote Classes in PHP 12-'10 Remote Classes in PHP

Reacties


Door Tweakers user Neverwinterx, vrijdag 10 december 2010 23:05

Ik kan ieder OS laten crashen, het 1 alleen wat simpeler als het andere. En met een iPhone, Debian thuisserver en een Windows 7 desktop doe ik gewoon met alle markten mee.
Ik heb laatst de zelfbedieningscomputers met touchscreen en scansysteem voor het inleveren en uitlenen van boeken van de lokale bibliotheek laten crashen met één enkele aanraking. I have magic fingers :Y)

Door Tweakers user TheJVH, zaterdag 11 december 2010 00:00

Als ik over een jaar aan m'n scriptie begin, zal ik die zooi wel plaatsen op m'n blog, speciaal voor jou! :>

Door Tweakers user Precision, zaterdag 11 december 2010 00:01

Neverwinterx schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 23:05:
[...]


Ik heb laatst de zelfbedieningscomputers met touchscreen en scansysteem voor het inleveren en uitlenen van boeken van de lokale bibliotheek laten crashen met één enkele aanraking. I have magic fingers :Y)
Fijn om te lezen dat ik niet alleen ben met zo'n skills :D

Door Tweakers user dragontje124, zaterdag 11 december 2010 00:29

damn het is net alsof ik in de spiegel kijk

Door Tweakers user Mercatres, zaterdag 11 december 2010 01:14

dragontje124 schreef op zaterdag 11 december 2010 @ 00:29:
damn het is net alsof ik in de spiegel kijk
Inderdaad, backend zooi programmeren ja, leuke GUIs/ webtemplates afleveren: nee. :)

Door Tweakers user -ko-, zaterdag 11 december 2010 01:42

Dit kan nog wel eens intressant worden. Ben benieuwd naar je teksten!

Door Tweakers user i-chat, zondag 12 december 2010 01:50

...streamplatform kunnen zijn dat ik ontwikkeld heb voor het radiostation...
lijkt me een leuke post, zeker als er meer dan 2000 woorden aan vuil zou willen maken, maar dat moet geen probleem zijn met de belofte (in deze post) van een beetje diepgang.

Door Tweakers user StM, zondag 12 december 2010 01:59

i-chat schreef op zondag 12 december 2010 @ 01:50:
[...]

lijkt me een leuke post, zeker als er meer dan 2000 woorden aan vuil zou willen maken, maar dat moet geen probleem zijn met de belofte (in deze post) van een beetje diepgang.
Als het echt helemaal af is en goed draait is dat misschien wel een goed idee ja. Op dit moment draait het een week of 5 en we hebben nog wat kleine problemen zoals oa met de geluidskwaliteit omdat we nog niet de juiste manieren van compressie en limiting onder de knie hebben. En om er echt diep op in te gaan moet ik er ook even flink tijd in steken om alles netjes op papier te zetten.

Leuk trouwens, die reacties :)

Door Tweakers user i-chat, zondag 12 december 2010 20:00

StM schreef op zondag 12 december 2010 @ 01:59:
[...]


Als het echt helemaal af is en goed draait is dat misschien wel een goed idee ja. Op dit moment draait het een week of 5 en we hebben nog wat kleine problemen zoals oa met de geluidskwaliteit omdat we nog niet de juiste manieren van compressie en limiting onder de knie hebben. En om er echt diep op in te gaan moet ik er ook even flink tijd in steken om alles netjes op papier te zetten.

Leuk trouwens, die reacties :)
lijkt me juist een goede reden om er wat over te schrijven, misschien leverd het juist nuttige tips op, er zijn hier genoeg mensen die behalve intresse naar, ook erorm veel verstand hebben van netwerk-protocols. en/of audio compressie

Reageren is niet meer mogelijk